علاقه مندان مصرف پروتئین در مورد نحوه صحیح مصرف آن باید بیشتر بدانند. با نگاهی دقیق می توان پی به باورهای غلط رایج در بین مردم در مورد مصرف پروتئین را متوجه شد. اگر درباره این موضوع تاکنون فکر نکرده اید با ما همراه باشید تا بتوانیم باورهای اشتباه را اصلاح کنیم.
مصرف پروتئین تنها منحصر به اشخاصی نیست که در پی بدنسازی و ورزش های سخت هستند، بلکه تمامی افراد برای حفظ سلامتی نیازمند دریافت این مواد غذایی ارزشمند هستند. مصرف روزانه پروتئین فقط برای افزایش حجم توده های عضلانی نیست. این باور غلط حرفهایی است که در بین مردم به اشتباه رایج شده است و قطعا دلیل درستی آن نیست، مطالعات علمی ثابت کرده اند که پروتئین کمک می کند فرد مدت زمان زیادی را احساس سیری کند و سوخت و ساز بدن نیز افزایش یابد.
اگر می خواهید با توصیه های نادرست اطرافیان به جای کاهش وزن دچار چاقی و افزایش دور کمر نشوید بیشتر تحقیق و مطالعه کنید.
باور غلط اول: پروتئین بیشتر مساوی عضله بیشتر
آمینواسیدهای ضروری بدن که در منابع پروتئینی مانند
گوشت قرمز و
گوشت سفید یافت می شوند. موجب ترمیم و تولید عضلات می شوند. اما تنها مصرف پروتئین برای تثبیت قدرت و ساخت حجم توده های عضلانی کافی نیست و برای این کار نیاز به ورزش نیز دارید.
باور غلط دوم: تمام پروتئین ها یکسان ساخته شده اند
همه منابع پروتئینی حاوی آمینواسیدهای ضروری که برای حمایت از سلامت عضلات و سلول ها نیاز دارید را دارا نیستند. تفاوت زیادی بین منابع پروتئین حیوانی و گیاهی وجود دارد. منابع حیوانی مانند گوشت
بارنج، لبنیات،
تخم مرغ و ماهی منابع کامل آمینو اسیدهای ضروری هستند اما منابع گیاهی چنین ویژگی ای ندارند.
باور غلط سوم: هرچه پروتئین بخورید بهتر است
به جای اینکه مقدار زیادی پروتئین در برنامه خود جمع کنید بهتر است آن را در بین وعده های غذایی خود به نحو صحیح توزیع کنید. اگر برنامه غذایی شما شامل غذاهای پروتئینی گیاهی و حیوانی باشد، کمبود پروتئین نخواهید داشت.به علاوه برای ساخت عضله و از بین بردن گرسنگی، بدنتان برای مصرف پروتئین محدودیت دارد. در نتیجه به جای اینکه در یک وعده میزان پروتئین بالایی مصرف کنید سعی کنید آن را به صورت صحیح در تمام وعده های غذایی پخش کنید تا کاملا از مزایای آن بهره مند شوید.
باور غلط چهارم: درست بعد از ورزش به پروتئین نیاز دارید
اشخاصی که ورزش بدنسازی انجام می دهند هر چهار ساعت یکبار به پروتئین نیاز دارند اما افراد عادی که ورزش نمی کنند مصرف پروتئین با وعده ها می تواند تمام نیاز عضلات به ترمیم و رشد را فراهم کند. باور غلط و رایج بین جوانان که معتقدند باید بعد از هر بار رفتن به باشگاه باید کلی پروتئین مصرف کنند تا بیشترین نتیجه را بگیرند، کاملا اشتباه است.
باور غلط پنجم: مصرف پروتئین وزن را پایین نگه می دارد
پروتئین می تواند مدت زمان سیری را افزایش دهد و یا باعث سیری پایدار پس از هر وعده غذایی شود. اما این تاثیر آنقدری نیست که عموم مردم فکر می کنند. و در واقع حدی دارد شاید به این منظور ممکن است در آن افراط کنید و مقدار زیادی پروتئین بخورید. در نتیجه با مصرف زیاد پروتئین دچار چاقی شوید. بنابراین اگر قصد دارید جهت کاهش حس گرسنگی و سلامت عضلات به برنامه غذایی خود پروتئین بیافزایید، توصیه می شود کالری پروتئین را جایگزین کالری کربوهیدرات ها کنید.
باور غلط ششم: اگر احساس خستگی می کنید احتمالا به اندازه کافی پروتئین دریافت نکرده اید.
در بیشتر موارد احساس خستگی ربطی به کمبود پروتئین ندارد. اگر در طول روز حس خستگی می کنید تنها زمانی مربوط به کمبود پروتئین می شود که میزان ذخیره پروتئین بدن تان بسیار کاهش پیدا کرده باشد.
تغذیه فود ، با ما بهترین باشید.
درباره این سایت