محل تبلیغات شما

نشانه ها و علائم  کمبود پروتئین را بشناسید

پروتئین نقش اساسی در بافت های بدن ایفا می کند و از مواد اولیه ساخت پوست، عضلات، هورمون ها و آنزیم ها است. در سفره های ایرانی غذاهای حاوی پروتئین جایگاه ویژه ای دارند از این رو کمبود جدی پروتئین به ندرت دیده می شود. با این وجود برخی افراد در معرض کمبود پروتئین هستند. کمبود پروتئین منجر به مشکلات سلامتی زیادی می شود و به مرور زمان تغییرات و مشکلات مختلفی در بدن ایجاد می کند.

کمبود پروتئین چیست؟

زمانی که میزان پروتئین مصرفی تان قادر به رفع نیاز بدن نباشد، کمبود پروتئین رخ می دهد. اغلب اشخاصی که دچار کمبود پروتئین هستند یا در کشورهای فقیر زندگی می کنند یا افرادی هستند که گیاهخواری را برگزیده اند و افراد مسن و بیمارانی که در بیمارستان ها بستری هستند، می باشند. این کمبود می تواند روی تمام جنبه های بدن تاثیر بگذارد، به همین دلیل با نشانه های زیادی همراه است و می تواند در بلند مدت ساختار بدن را دچار تغییر کند.

نشانه هایی که به کمبود پروتئین ختم می شود:

گرسنگی: گرسنگی مداوم به ویژه بعد از مصرف وعده های غذایی و در طول روز نشانگر این است که بدن خود را از لحاظ پروتئین به طور کامل تغذیه نکرده ایم زیرا پروتئین برای ارسال سیگنال های سیری به مغز و تثبیت میزان قند خون مورد نیاز است.
از دست رفتن ماهیچه ها: ماهیچه های خسته، با افزایش چربی بدن و از دست دادن ماهیچه از نشانه های مصرف ناکافی پروتئین باشند. وقتی پروتئین در رژیم غذایی کم باشد بدن مجبور به تجزیه و تحلیل ماهیچه به منظور بدست آوردن آمینو اسیدهای ضروری برای فرآیندهای مختلف بدن می شود.
خستگی: کمبود پروتیین منجر به خستگی جسمی و ذهنی می شود. عدم دریافت پروتئین کافی می تواند منجر به انقباض عضلانی ، گرفتگی عضلات ماهیچه و خستگی شود. 
ریزش مو:  کلاژن و کراتین اجزای اصلی مو هستند که متشکل از آمینو اسیدها می باشند. آمینو اسیدهای نظیر ،سیستئین،لیزین ، و متیانین نیاز است تا مو تشکیل شود و این آمینواسیدها در پروتئین های حیوانی و گیاهی یافت می شوند. و در صورت عدم دریافت پروتئین کافی فرد دچار ریزش مو می شود.
احتباس مایعات: پروتئین برای حفظ تعادل مایعات درون و بیرون از سلول ها لازم و ضروری است. بدون پروتئین کافی بدن اغلب مایعات را در خارج از سلول ها حفظ می کند که موجب حفظ مایعات به ویژه در اطراف شکم و آب زدایی سلول ها می شود. 

کلسترول بالا: کلسترول بالا و تری گلیسرید در اثر مصرف غذاهای چرب، افزایش التهاب،رژیم غذایی فراوری شده با قند و عدم تعادل هورمونی به وجود می آید. به همین منظور نباید غذاهای پروتئینی با غذاهای قندی ، کربوهیدرات فرآوری شده جایگزین نکنید.
مشکل در خواب: مصرف پروتئین پیش از رفتن به رختخواب می تواند تریپتوفان سروتونین زیادی تولید کند تا خواب راحت تری داشته باشید.
چشم های متورم: کاهش میزان پروتئین پلاسمای خون منجر به نام Oedema می شود و در واقع همین کاهش پروتئین احتمال دارد به وسیله  ریه ای ایجاد شود که به میزان کافی آهن دریافت نمی کند، در واقع این تورم کم خونی حاصل از فقر آهن برای ساختن هموگلوبین است که منجر به ایجاد ورم در چشم ها می شود. گونه ها نیز از این امر مستثنی نیستند  که نشانه غدد بزاقی متورم هستند و عدم تعادل پروتئین و  کربوهیدرات را به وضوح نشان می دهند.
نفخ شکم: اغلب عملکرد های متابولیک و گوارشی به مصرف آمینو اسیدها وابسته هستند. اگر بدن به خاطر کمبود پروتئین، تولید آنزیم، انقباضات ماهیچه در دستگاه گوارش احساس ناراحتی کند دچار نفخ شکم می شود.
نامنظمی چرخه قاعدگی: پروتئین کم و زیاد و رژیم کربوهیدرات بالا می تواند به مقاومت انسولین، خستگی، التهاب و افزایش وزن کمک کند که تعادل هورمون های نه را مختل می کند.
التیام کند و ضعیف زخم ها: استفاده کم پروتئین می تواند خطر دست دادن ماهیچه، ریزش مو، ضعف استخوان، شکستگی استخوان و حتی پوکی استخوان را افزایش دهد. وجود پروتئین برای جذب کلسیم و کمک به سوخت و ساز استخوان ضروری  است.
درمان کمبود پروتئین
مصرف ترکیبی از پروتئین های گیاهی و حیوانی بهترین روش برای دریافت پروتیین مورد نیاز بدن است. اما  گفتنی است محصولات حیوانی در هر کالری بیشتر از  گیاهان پروتیین دارند.

گوشت قرمز،

گوشت سفید و

تخم مرغ از بهترین منابع پروتئینی حیوانی هستند که حاوی نه آمینو اسید ضروری بدن می باشند و در درمان کمبود پروتئین می توانند بسیار موثر عمل کنند.


تغذیه فود ، با ما بهترین باشید.

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها