گوشت کبک از جمله گوشت هایی می باشد که دسترسی به آن در تمام نقاط کشور ممکن است، سهل و آسان نباشد اما استفاده از آن به صورت منجمد که در فروشگاه ها عرضه می شود، از کودکان گرفته تا افراد مسن توصیه می گردد. به طور کلی این گوشت پرنده برای درمان ضعف اعصاب یا درمان درد مفاصل بسیار کاربردی می باشد.
در این مقاله باید ها و نباید های استفاده از این گوشت به تفصیل توضیح داده خواهد شد.
همان گونه که مستحضر هستید پرنده کبک از جمله پرنده های وحشی اما از خانواده ماکیان می باشد. ارزش غذایی این گوشت به دلیل دارا بودن، فسفر، منیزیم، کلسیم، گوگرد، آهن و املاح معدنی است. تقریبا در هر 200 گرم گوشت این پرنده حدود 200 کالری نهفته است. از لحاظ دارا بودن آهن می تواند با گوشت هایی چون گوشت گوساله و گوشت شترمرغ رقابت نماید.
دانستنی های گوشت کبک
گوشت های کبک بسیار لطیف بوده و به سرعت پخته می شود. از آنجا که این پرنده مواد ویتامینی زیادی دارد، نباید در حرارت بالا پخته شود. جهت یخ زدایی گوشت های کبک سعی نمایید تا در داخل فر یا گرما این کار را انجام نداده و اجازه دهید تا به صورت آرام آرام و در دمای محیط یخ زدایی صورت گیرد. گوشت های کبک به سرعت جذب بدن می شود لذا افرادی که مشکل گوارشی دارند می توانند از این گوشت بدون نگرانی استفاده نمایند.
در بدن پرندگان وحشی و آنان که جنب و جوش بالایی دارند، گلیکوژن بالایی در سطح ماهیچه های آنان وجود دارد و همین امر موجب لذیذ تر شدن گوشت آنان می شود. این مورد در گوشت حیوانات چون آهو، بزکوهی و مواردی از این قبیل به چشم میخورد.
خواص گوشت کبک:
گوشت این پرنده برای برطرف نمودن ضعف بدنی بسیار مفید می باشد. باعث تقویت حافظه می گردد. در طب سنتی از مغز کبک برای برطرف نمودن یرقان یا زردی استفاده می نمودند. همچنین در قدیم زهره پرنده کبک را با روغن مخلوط می نمودند و آن را به داخل چشم می ریختند تا در دید، تاثیر بهتری داشته باشد. گوشت کبک موجب فربه شدن می شود.
خواص گوشت کبک
گوشت کبک برای چه افرادی مناسب است ؟
گوشت این پرنده دارای پروتئین می باشد، اسیدهای آمینه، متیونین، لیزین و کلسیم می باشند لذا برای رشد کودکان بسیار مفید است. گوشت های کبک درد مفصل ن باردار را از بین می برد و برای تقویت هوش جنین استفاده از این گوشت توصیه می گردد.
به صورت کلی مصرف این گوشت برای تمام سنین پیشنهاد می شود ولیکن افرادی که از کلسترول مزمن رنج می برند لازم است تا استفاده از گوشت های شکار و به خصوص کبک را کاهش دهند. در کشور ایران پرورش کبک در استان هایی چون کرمان، سیستان و بلوچستان، یزد و به صورت کلی مناطق گرمسیر انجام می شود و سپس به صورت منجمد به مناطق مختلف صادر می گردد.
سعی نمایید تا گوشت کبک تازه را حداکثر طی 2 الی 3 روز مصرف نمایید.
تغذیه فود ، با ما بهترین باشید.
درباره این سایت