آبگوشت خانگی یک غذای اصیل و سنتی ایرانی است و هر ایرانی باید طرز پخت آن را بلد باشد. این غذای لذیذ و خوشمزه علاوه بر اینکه مورد علاقه ایرانیان بوده، توریست های زیادی را جذب کرده است. اجزای این غذا ثابت بوده اما در شهرهای ایران بنا به سلیقه و سنت خود با مواد دیگری می پزند. از آنجایی که آبگوشت غذایی سنگین است، باید در وعده ناهار پخته شود تا هضم آن به راحتی انجام گیرد. در ادامه این مقاله طرز تهیه آبگوشت را به شما عزیزان ارائه خواهیم کرد.
آبگوشت خانگی
به یاد داشته باشید اگر فرصت کافی برای پختن آبگوشت خانگی را دارید می توانید از قابلمه استفاده کنید. اما همیشه اینطور نبوده و قصد دارید سریع یک غذایی خوشمزه و اصیل درست کنید. پس زودپز انتخاب بهتری خواهد بود.
گوشت گوسفندی تازه به همراه استخوان 500 گرم
سیب زمینی دو عدد متوسط
نخود نصف پیمانه
لوبیا سفید نصف پیمانه
گوجه فرنگی 2 عدد
پیاز دو عدد متوسط
نمک فلفل سیاه، زردچوبه به میزان لازم
ادویه آبگوشت به میزان لازم
نکته مهم: حتما نخود و لوبیا را 24 ساعت قبل از پخت آبگوشت، در آب بگذارید تا خیس بخورند. با به کارگیری این روش تا حد زیادی نفخ نخود و لوبیا گرفته می شود.
آبگوشت
روش پخت آبگوشت در زودپز
1.در مرحله اول پیازها را شسته و خرد کنید. بعد پیازهای خرد شده را در قابلمه زودپز بریزید و بعد آنها را با مقداری روغن تفت دهید.
2.در مرحله دوم، گوشت آبگوشتی را به پیازها اضافه کنید و هم بزنید. و نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و ادویه آبگوشت و مقدار کمی هم رب به قابلمه زودپز اضافه کنید؛ بعد تمام مواد درون زودپز را برای مدتی با یکدیگر تفت دهید.
3.در مرحله سوم، نخود و لوبیا که از شب قبل آماده کرده اید را به همراه مقداری آب به زودپز اضافه کنید و کاملا مخلوط کنید تا مواد از هم جدا نشوند.
4.در مرحله بعد سیبزمینی ها را بشویید و آنها را کاملا تمیز کنید. چون اصولا سیب زمینی ها باید با پوست داخل زودپز ریخته شوند و بهتر است کاملا از تمیز بودن آنها مطمئن شوید. فراموش نکنید اگر پوست آنها را بگیرید، درون زودپز سیب زمینی ها وا میروند و در درون آبگوشت پخش می شوند.
5.در این مرحله گوجه فرنگی ها را آورده و به چهار یا دو قسمت تقسیم کنید و به داخل زودپز بریزید. اگر می خواهید آبگوشت خانگی شما طعمی خاص و دلنشین داشته باشد به آن یک چوب دارچین اضافه کنید.
6.در زود پز را ببندید و حدود 45 دقیقه صبر کنید تا حبوبات و گوشت کاملا پخته شوند.
7.لیمو عمانی یا پودر لیمو یکی از آیتم های است
درباره این سایت